Vol vertrouwen zwanger, volgens eigen intuïtie bevallen, op zachte manier herstellen.                    Je kindje veilig en geborgen , dicht tegen je aan.

Tijdens alle consulenten kom ik met mijn doeken en oefenpop bij je thuis. Je krijgt advies over de verschillende soorten doeken en bijbehorende knooptechnieken en je hebt alle ruimte om vragen te stellen. Ik bied altijd maatwerk, maar hieronder wil ik je een idee geven van hoe lang we ongeveer bezig zijn met de meest voorkomende consulten.

Het is handig wanneer er tijdens het consult iemand aanwezig is om voor je kindje te zorgen. Op die manier heb je zelf je handen vrij om uitgebreid te oefenen en wordt je minder afgeleid. Zodra je het knopen met de pop onder de knie hebt, mag je kindje in de doek! Het is daarom fijn dat hij of zij in de buurt is. 

Wanneer je borstvoeding geeft, is het geen enkel probleem dat je je kindje voedt zodra het honger heeft. Dit moment gebruik ik graag om al je vragen te beantwoorden of je bijvoorbeeld iets over de achtergrond van het dragen te vertellen. 

Basisconsult

Tijdens een basisconsult laat ik je een rekbare doek, een geweven doek en eventueel een ringsling zien en voelen. Ik demonstreer de bijbehorende basisknoop en geef je informatie over de verschillende manieren van dragen. Vervolgens leer ik je een knoop. Het consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Duoconsult

Dit consult is qua opbouw hetzelfde als een basisconsult maar je boekt het met z'n tweeën. Dit is erg handig wanneer papa en mama beide willen leren dragen, maar is ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld opa's en oma's die gaan oppassen. Dit consult duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Tips- en Tricksconsult

Tijdens het consult ging het zo lekker, maar nu je een paar dagen verder bent en je je kindje in de doek wilt knopen, loop je toch tegen wat dingetjes aan. Als dit herkenbaar is, kan het handig zijn dat er even iemand meekijkt. Hiervoor kom ik bij je thuis en krijg je tips op maat om je knooptechniek te verbeteren. Dit consult is daarnaast zeer geschikt voor kleine baby's die veranderd zijn in grote wiebelkontjes. Dit consult varieert sterk in tijdsduur omdat het afhankelijk is van je vragen. Houdt rekening met 0,5 tot 1,5 uur.

Newbornarrangement

Tegen het einde van je zwangerschapsverlof kom ik bij je langs om je kennis te laten maken met verschillende soorten draagdoeken en vertel ik je alles wat je wilt weten over dragen. Daarnaast leer ik je de meest gangbare knoop voor een pasgeboren baby. Wanneer je kindje geboren is, kom ik weer bij je langs en is je nieuwe draagdoek meteen klaar voor gebruik. We oefenen nog even met mijn draagpop en ik kijk met je mee wanneer je je baby voor het eerst in de doek knoopt. 
Als je dat wilt, kun je zo je kindje al vanaf de kraamweek dragen. Het eerste deel duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, het tweede deel duurt ongeveer 1 uur.

Bellen