Vol vertrouwen zwanger, volgens eigen intuïtie bevallen, op zachte manier herstellen.                    Je kindje veilig en geborgen , dicht tegen je aan.

Tijdens het draagconsult kom ik met mijn doeken en oefenpop bij je thuis. Je krijgt advies over de verschillende soorten doeken en bijbehorende knooptechnieken en je hebt alle ruimte om vragen te stellen. Ik leer je een knoop naar keuze aan en zodra je hem onder de knie hebt, mag je kindje in de doek. Ik ga pas weg wanneer jij je helemaal veilig en vertrouwd voelt om zonder hulp je kindje te gaan dragen. 

Behalve het dragen is er ook ruimte voor jullie geboorteverhaal. Vertel me alles wat je graag kwijt wilt, stel je vragen en uit je gevoelen wanneer jij je daar prettig bij voelt. Ik luister naar je, zonder oordeel, zonder goedbedoelde, maar niet helpende adviezen. Jouw verhaal is veilig bij mij en wanneer je behoefte hebt aan meer, dan plannen we een afspraak voor het herstelgesprek.

Wanneer je borstvoeding geeft, is het geen enkel probleem dat je je kindje voedt zodra het honger heeft. Dit moment gebruik ik graag om al je vragen te beantwoorden of je bijvoorbeeld iets over de achtergrond van het dragen te vertellen. Vaak is het prettig dat beide ouders aanwezig zijn bij het consult zodat jullie elkaar kunnen afwisselen bij het leren knopen en het verzorgen van jullie kindje. 

Wanneer je zwanger bent is het mogelijk om alvast kennis te maken met het dragen. Ik kom bij je op bezoek om je de verschillende typen draagdoeken te laten zien en alvast de bijbehorende knooptechniek met je door te nemen. Wanneer je kindje geboren is, kom ik opnieuw op bezoek om de knoop nogmaals met de draagpop door te nemen en om je vervolgens te helpen wanneer je je kindje voor het eerst in jullie draagdoek gaat dragen. Dit is mogelijk vanaf de dag na de geboorte, dus je kunt je kindje zo snel dragen als je zelf prettig vindt. De afspraak tijdens je zwangerschap duurt ongeveer 1 uur, de afspraak na de geboorte duurt ongeveer 1 - 1,5 uur. Ook dan is er voldoende tijd voor al je vragen en om jullie geboorteverhaal te vertellen.

Bellen