Over mij

Ik ben Jantina van der Valk, echtgenote van een lieve man en moeder van twee prachtige zoons. We wonen midden in het mooie Friesland. Naast mijn werk als geboortetraumaconsulent ben ik als raadslid actief in de kerk, met als taakgebied het jeugdpastoraat. 

Al vanaf jongs af aan heb ik gezegd dat ik eigen baas zou worden, maar tegelijkertijd wist ik nooit wat ik dan precies wilde gaan doen. Later kwam daar de wens bij om iets voor een ander te kunnen betekenen en mensen écht verder te kunnen helpen. Toch rondde ik in 2013 de HBO-studie Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken af. Mijn studiekeuze paste totaal niet bij mijn droom en daarbij (of juist daardoor?) kon ik, ondanks de ruim 60 sollicitaties, geen werk vinden. Achteraf kan ik zeggen dat dat vast niet zomaar zo is gelopen. Na ruim twee jaar solliciteren, stopte ik er mee en korte tijd later werd ik zwanger van onze eerste zoon.

In juli 2016 werd ik voor de eerste keer moeder en na een fijne thuisbevalling, maar met een heftige complicatie, eindigde ik op de intensive care. Mijn herstel was lang en zwaar. Toch wilde ik ook graag iets doen en leren en zo werd ik in april 2017 Draagconsulent. Hartstikke leuk, maar er knaagde nog iets. Dat ik niet lekker in mijn vel zat en niet met warme gevoelens op de tijd direct na de bevalling terugkeek is veel te zacht uitgedrukt. Ik kwam er achter dat er weinig tot geen zorg is voor moeders met een geboortetrauma. Dit moest anders, beter... en in mijn ogen eigenlijk nog ontwikkeld worden. Mijn droom was geboren. Ik zette op papier hoe ik het ongeveer voor ogen zag en besloot nog een laatste keer te googlen of er ergens al iemand mee bezig was zodat we onze krachten konden bundelen. "Vierde opleiding tot Geboortetraumaconsulent start september 2017" was de eerste hit. Slechts één dag voor mijn zoekopdracht waren ze gestart. Ik kon pas in maart 2018 beginnen, maar ik heb me aangemeld. Ik kreeg nu de tijd om me goed voor te bereiden en ook zelf helemaal te herstellen met behulp van de behandeling die ik straks zelf zou gaan geven. Op 23 mei 2018 ontving ik mijn certificaat en startte ik met het behandelen van andere moeders. Mijn droom is uitgekomen en mijn werk is prachtig! Als ik tijdens de evaluatie die ik een paar weken na ons gesprek met mijn cliënt heb hoor dat ze in een of twee sessies herstelt is, maak ik een vreugdedansje en kan ik alleen maar dankbaar zijn dat ik haar daarin mocht begeleiden. 
E-mailen
Bellen
Instagram