Vol vertrouwen zwanger, volgens eigen intuïtie bevallen, op zachte manier herstellen.                    Je kindje veilig en geborgen , dicht tegen je aan.

Verlies in de zwangerschap

Wanneer het ergste wat je kunt bedenken werkelijkheid wordt en je je kindje -hoe pril of vergevorderd je zwangerschap ook is- verliest, breekt er een tijd vol van intense en heftige emoties aan. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om op je eigen manier te rouwen en daarbij in verbinding blijft met je partner en eventueel je andere kinderen. Wanneer je verlies heel pril is en je midden in dit rouwproces zit, of wanneer het je nu niet lukt om te rouwen, is er goede gespecialiseerde ondersteuning mogelijk. Ook hiervoor kun je bij mij terecht. In een kort traject waarin we kijken naar jullie situatie en beleving, geef ik je adviezen en handvatten om het verlies van het kindje wat er zo kort was in jullie levens te verweven. Wanneer dat passend is, kan een herstelgesprek hierin een hele mooie ondersteuning bieden. Naast ruimte voor jouw/jullie verhaal, is er aandacht voor eigen rituelen, creativiteit en geloof. Dit traject is altijd maatwerk en uniek voor jullie situatie. Ik begeleid jullie met liefde en aandacht in wat passend is voor wie jullie zijn. 

Wanneer je verlies al langer geleden is en je klachten ervaart die je linkt aan (de periode rond) het verlies van je baby, is er sprake van een trauma waarbij de oorsprong ligt in het proces van moeder worden. Werd je gesteund en voelde je je gedragen toen je jullie baby verloor, of reageerde jouw omgeving juist helemaal niet begripvol op wat jullie is overkomen? Lukte het je om te rouwen en je gevoelens te doorleven waarna je, op je eigen tijd, leerde leven met jullie grote verlies, of heb je het rouwproces (on)bewust overgeslagen en je emoties weggestopt? 

Vooral wanneer je omgeving je niet gaf wat jij nodig had of wanneer je het rouwen (on)bewust hebt overgeslagen, is het mogelijk dat je na verloop van tijd lichamelijke, sociaal emotionele of psychische klachten ontwikkeld. Wanneer je de klachten die je nu ervaart in verband brengt met het verliezen van je baby, hoe pril of vergevorderd je zwangerschap ook was, is het herstelgesprek een heel zachte manier om van je trauma te herstellen. Naast het herstelgesprek om het trauma te verwerken, geef ik je desgewenst adviezen over het vinden van mooie werkvormen of specialistische begeleiding bij het leren leven met jullie grote verlies.


E-mailen
Bellen
Instagram