Zwangerschapsbegeleiding

Wanneer je tijdens je zwangerschap te maken krijgt met angst voor de naderende bevalling, kan het fijn zijn om naast verloskundige zorg extra begeleiding te krijgen. Ik help je graag met je voorbereidingen op de bevalling en eerste tijd daarna. De manier waarop en hoe vaak we afspreken is afhankelijk van wat jij nodig hebt en prettig vind. Het maakt daarbij niet uit of je nog heel pril zwanger bent of al bijna op het punt van bevallen staat; ik ben er wanneer je me nodig hebt. 

Het traject

Dit traject bestaat uit vier of zes afspraken, waarvan een deel tijdens je zwangerschap en één of twee in de eerste zes weken na je bevalling plaatsvinden. Tijdens de intake bespreken we wie jij bent, hoe je jouw zwangerschap beleeft en waar je behoefte aan hebt. Na je bevalling kom ik op kraambezoek, luister ik naar jullie geboorteverhaal en kijken we opnieuw waar je behoefte aan hebt. Alles wat hier tussenin gebeurt is aan jou. Wat heb jij nodig om je veilig en vertrouwd te voelen en om ontspannen je zwangerschap te beleven? Zo is het mogelijk om door middel van het herstelgesprek eventuele eerdere nare ervaringen te verwerken, maar misschien is dit je eerste zwangerschap en heb je meer aan begeleiding bij het ontdekken wat jouw persoonlijke geboortewensen zijn. 

Wie jij bent en wat jij nodig hebt staat centraal.

Ik kan je helpen om door middel van zelfreflectie te ontdekken wie jij als vrouw bent en wat je nodig hebt om veilig en in vertrouwen geboorte te geven. Ook is het mogelijk dat je juist nu, tijdens je zwangerschap, vastloopt in bepaalde patronen. Dan is het fijn om daar door middel van coaching inzicht in te krijgen en deze patronen los te laten. Over deze bijzondere vorm van coaching lees je HIER meer.

Persoonlijke benadering in een op maat gemaakt traject.

Ik werk met diverse, unieke werk- en gespreksvormen, waardoor er altijd iets is wat bij jou past. Mijn werkwijze is persoonlijk, betrokken en ik vind het belangrijk dat jij de regie hebt en houdt. Zie mijn verschillende diensten als bouwstenen voor een uniek en persoonlijk begeleidingstraject. Het is voor mij belangrijk dat jij je ontspannen en prettig voelt. Daarom spreek ik voor de intake het liefst af bij jou thuis. Verdere afspraken vinden in overleg plaats bij jou thuis of op een externe locatie waarbij we genieten van een kop koffie of thee met iets lekkers. 

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen en hoe persoonlijke begeleiding er voor jou uit zou kunnen zien? Maak dan snel een telefonische afspraak, waarin ik graag je vragen beantwoord en je wensen met je bespreek.

De korte variant: hulp bij het maken van een geboorteplan.

Een geboorteplan is absoluut van toegevoegde waarde, maar dan moet je wél buiten het standaard wensenlijstje kunnen kijken. Een bevalling laat zich namelijk niet plannen, maar wel regisseren. En jij kunt dat! Jij als vrouw bent absoluut in staat om de regie te houden tijdens je bevalling. Ik help je daar graag bij door samen te werken aan een regieplan voor je bevalling. Wie ben je en wat heb jij in essentie nodig? Korte één op één (of twee als je partner aanschuift) begeleiding waarbij je na afloop een waardevol document in handen hebt.

Volg je liever een workshop in een kleine groep?

Tijdens een twee uur durende workshop maak je kennis met twee heel verschillende, maar waardevolle werkboeken die je op weg helpen naar een regieplan voor je bevalling. Vervolgens maak je een start met het invullen van het werkboek dat het beste aansluit bij wat jij nodig hebt. Uiteraard sta ik klaar om je te helpen wanneer je vragen hebt of het lastig vindt om te beginnen. 

Het verschil met de persoonlijke begeleiding is dat je meer zelfstandig en met andere moeders werkt aan jouw persoonlijke wensen. Gezelligheid gegarandeerd en alle ruimte om ervaringen uit te wisselen. Ik ben dichtbij wanneer je vastloopt, de echte diepgang haal je uit het boek.

 Wat krijg je tijdens de workshop

= Werkboek: 'Meadiarium, het meest persoonlijke geboorteplan' of 'Ik beval - in vertrouwen' t.w.v. €25,-
= Groepsuitleg over beide werkboeken, en hoe ze te gebruiken
= Hulp bij het opstarten van het werken met jouw gekozen werkboek
= (H)erkenning
= Korte coach-call, 2 weken na de workshop (circa 15 minuten)
= Onbeperkt, koffie/thee/water en iets lekkers
= Kortingsvoucher van 10%, te gebruiken voor het andere werkboek of draagadvies

Reserveer je plek via de agenda of klik HIER voor nog meer info over de workshop!





E-mailen
Bellen
Instagram