Verlies in de zwangerschap

Wanneer het ergste wat je kunt bedenken werkelijkheid wordt en je je kindje -hoe pril of vergevorderd je zwangerschap ook is- verliest, breekt er een tijd vol van intense en heftige emoties aan. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om op je eigen manier te rouwen en daarbij in verbinding blijft met je partner en eventueel je andere kinderen. Wanneer je verlies heel pril is en je midden in dit rouwproces zit, of wanneer het je nu niet lukt om te rouwen, is er goede gespecialiseerde ondersteuning mogelijk.

Begeleiding na  verlies
In een een-op-een traject van ongeveer een half jaar, geef ik je handvatten om het verlies van het kindje wat er zo kort was in jullie levens te verweven. Naast ruimte voor jouw/jullie verhaal, is er aandacht voor jullie eigen rituelen en geloof. Dit traject is altijd maatwerk en uniek voor jullie situatie, maar wat vast staat is dat ik je help om je verdriet te overleven en je leven weer op te pakken. Ik begeleid jullie met liefde en aandacht op een manier die passend is voor wie jullie zijn. Dat kan zowel bij jullie thuis, als via beeldbellen of op een mooie locatie. 

Soms gaan verlies en trauma hand in hand
Wanneer je verlies al langer geleden is en je klachten ervaart die je linkt aan (de periode rond) het verlies van je baby, kan er sprake zijn van een trauma waarbij de oorsprong ligt in het proces van moeder worden. Werd je gesteund en voelde je je gedragen toen je jullie baby verloor, of reageerde jouw omgeving juist helemaal niet begripvol op wat jullie is overkomen? Misschien had je zelf anders willen reageren of handelen? Hoe werden jullie in het ziekenhuis opgevangen? Lukte het je om te rouwen en je gevoelens te doorleven waarna je, op je eigen tijd, leerde leven met jullie verlies, of heb je het rouwproces (on)bewust overgeslagen en je emoties weggestopt? 

Een herstelgesprek helpt je op een zachte manier herstellen
Vooral wanneer je omgeving je niet gaf wat jij nodig had of wanneer je het rouwen (on)bewust hebt overgeslagen, is het mogelijk dat je na verloop van tijd lichamelijke, sociaal emotionele of psychische klachten ontwikkeld. Wanneer je de klachten die je nu ervaart in verband brengt met het verliezen van je baby, hoe pril of vergevorderd je zwangerschap ook was, is het herstelgesprek een heel zachte manier om te herstellen. Naast het herstelgesprek om het trauma te verwerken, geef ik je desgewenst adviezen over het vinden van mooie werkvormen om het verdriet te leren overleven.

Maak direct een telefonische afspraak om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen!

E-mailen
Bellen
Instagram